Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zitakula, Togo All Stars, The Mauskovic Dance Band e.a.

24 september 2017 @ 14:00 - 23:00

Paradiso Amsterdam en Concerto Recordstore presenteren twee zomerse dagen in de tuin van Paradiso Noord, in het eerste weekend van de herfst. De zaterdag staat in het teken van Paradiso-programma Indiestad, het platform voor indiemuziek. Een dag later komen artiesten aan bod die binnen Ticket to the Tropics passen, het Paradiso-platform voor dansmuziek uit alle werelddelen. De eerste namen voor beide dagen zij nu bekend.

Line-up (tot nu toe): Zitakula, Togo All Stars, The Mauskovic Dance Band en dj’s Roel de Boer en KC the Funkaholic.

Zondag 24 september 2017
Paradiso Noord (De Tuin), Tolhuisweg 3, Amsterdam Noord
Aanvang: 15.00 uur
Tuin open: 14.00 uur
Entree: 10,- incl. daglidmaatschap
Passe partout 23 + 24 september: 22,50 incl. daglidmaatschap
Meer informatie en kaarten: http://paradi.so/TickettotheTropics24sept

Dit concert is gratis te bezoeken met de Ticket to the Tropics-pas 2017: http://www.tickettothetropics.nl/pas. Er hoeft niet gereserveerd te worden.

Alle genoemde tijden onder voorbehoud

————————————————————–

Zitakula
Het Amsterdamse Zitakula heeft in de Brusselse zangeres Sandy Miessi Bakomi een nieuw gezicht en een nieuwe stem gevonden. Sandy’s Congolese roots sluiten naadloos aan bij Zitakula’s mix van West-Afrikaanse funk, soul en psychedelische rock. Hypnotiserende afrobeat, harde raps en beukende blazers worden op de nieuwe plaat afgewisseld met swampfunk, warme soul en psychedelische rock.

Togo All Stars
Ongeveer halverwege tussen Accra in Ghana, waar de highlife in de jaren 50 is ontstaan, en Lagos in Nigeria, waar Fela Kuti zijn afrobeat begon, ligt de hoofdstad van Togo: Lomé. Ook niet ver is Cotonou, de thuishaven van Orchestre Polyrythmo. Je krijgt een beeld van de muzikale invloeden van Togo All Stars, een van de belangrijkste bands uit Lomé. Voeg daar een kenmerkend Togolees geluid aan toe, doordrenkt met afrofunk en voodoo ritmes. En dat voodoo is serious business in Togo. Nog steeds moet je eigenlijk zeggen. Voodoo kwam mee met de slavenhandel naar de Amerikas en had daar een vergaande invloed op de hedendaagse muziek. Iedere voodoo god heeft zijn eigen ritmes, beats en melodieen die we nu terughoren in jazz, salsa, tango, blues en funk. Maar wil je de oorsprong horen, dan moet je naar Togo.

The Mauskovic Dance Band
Na twee jaar touren met Jacco Gardner en Eerie Wanda was Nicola Mauskovic toe aan een nieuw project. Een aantal maanden met vrienden in de studio resulteerde in The Mauskovic Dance Band, een mix van 70s afrobeat, Colombiaanse cumbia en vroege jaren 80 New York no-wave (denk ESG en Liquid Liquid).

Gegevens

Datum:
24 september 2017
Tijd:
14:00 - 23:00
Website:
https://www.facebook.com/events/233343203823205

Organisator

Concerto Recordstore

Locatie

Paradiso Noord – Tolhuistuin
IJpromenade 2
Amsterdam, Netherlands
+ Google Maps