Kijk mee met de vlag van deze maand. Deze gaat over het goed regelen van je zaken.

Ouders van Martin Garrix, Julian Jordan, Oliver Heldens, Headhunterz, Quintino en Hardwell hebben de klappen van de zweep meegemaakt en proberen je via deze website jou te informeren en bij te staan in je carrière. Zodat jij creatief kan blijven en niet in dezelfde valkuilen valt. Wil je een contract gaan tekenen maar weet je niet precies wat hier in staat? Of zit je met andere zaken die te maken hebben met je carrière? kijk dan op Dutch DJ Foundation en check o.a. de checklist!

Het beroepsmatig uitoefenen van het vak van DJ/producer is een relatief nieuw verschijnsel. Dat betekent dat er de afgelopen jaren veel is gepionierd. En dat met vallen en opstaan een steeds beter beeld ontstaat van waar DJ’s precies op moeten letten. Te vaak worden nog contracten getekend zonder op de kleine lettertjes te letten. Waardoor met name beginners te vaak bepaalde rechten (te lang) uit handen geven. Maar ook meer gevorderde DJ’s worden vrijwel permanent geconfronteerd met belangrijke vragen. Denk aan fiscale kwesties, zaken die met licenties te maken hebben, verzekeringen etc etc. De DDJF heeft daarom een drietal checklists ontworpen, aan de hand waarvan (beginnende) DJ’s kunnen controleren of een contract voldoet aan de basisvereisten.

Het bestuur van de DDJF bestaat uit Hans Dobbenberg (Julian Jordan), Eliane Schaap (Oliver Heldens), Teun Pranger (1/2 van Keljet) en Joey Lelieveld (voormalig dj/producer onder de naam Joey Suki). De Raad van Advies bestaat uit Cor van de Corput (Hardwell), Gerard Garritsen (Martin Garrix), Tom van den Berg (Quintino), Michiel van Kleef (Headhunterz) en Oktay Düzgün (Duzgun & De Roos advocaten).

BELANGENBEHARTIGING

Met name gevorderde DJ’s werken veel in het buitenland. Omdat een groot deel van het inkomen daar ook wordt verdiend, is dat vaak aanleiding om fiscale constructies op te tuigen om de hoge belastingdruk in Nederland te vermijden. De DDJF is er voor dat Nederlandse DJ’s in Nederland wonen en hun belasting betalen, maar wel met erkenning van hun specifieke positie. Net zoals die bijvoorbeeld al geldt voor profvoetballers. Daarom wil de DDJF tot regelingen met de belastingdienst komen. Bijvoorbeeld als het gaat om de vaststelling van gebruikelijk loon, maar de DDJF onderzoekt bijvoorbeeld ook of er een soort pensioenfonds voor de sector kan worden opgericht.

Laat een Reactie achter